זו לא אשמת קרוספיט, אלא של מערכת התמריצים (חלק א')
מאמר בן 2 חלקים מאת: קרג מארקר. מאמן מוסמך ב-Kettlebell, קרוספיט, קרוספיט מוביליטי וקרוספיט התעמלות.
כאשר אני מעביר קורסים בקולג', אני תמיד הכי מאושר כאשר אני מגלה שסטודנטים מחפשים ידע מאשר ציונים. שאלות רבות של סטודנטים קשורות לאיך להצליח טוב יותר במבחן מאשר לשפר את הידע שלהם. אני לא יכול באמת להאשים אותם, כי גם אני כאשר הייתי במצבם דאגתי לציונים שלי. זו מערכת התמריצים באקדמיות. אנשים מונעים בעיקר מהשגת ציונים טובים ובתהליך אנו מקווים שהם ילמדו. הבעיה במערכת התמריצים שהיא מלמדת שעלינו לבצע רק כדי שהציונים שלנו יהיו בטווח הסטנדרטי. אם יש לי ציון 94 במבחן הראשון, אני רק צריך ציון של 85 ומעלה במבחן הבא כדי לשמור על ממוצע גבוה. סטודנטים לומדים כיצד להיות יעילים בלימודים רק כדי לקבל את הציון שהם רוצים.
למה קרוספיט הוא כמו קולג'
לקרוספיט יש את אותה הבעיה. פעמים רבות, אנו מתאמנים כדי לשפר את הזמנים שלנו או את מספר החזרות מאשר לבצע תנועה נכונה. זו שיטה טובה שעוזרת לנו באופן עקבי להוות מדד ולהשתפר, אך כתמריץ היא מלמדת אותנו למצוא דרכים להיות יעילים יותר כדי להגיע לתוצאה טובה יותר. באופן ציני נוכל לומר שהיא מלמדת אותנו לעגל פינות.
עבור רוב האנשים, קרוספיט היא תוכנית מוכנות פיזית כללית מעולה. עבור מעטים מובחרים, זהו ספורט. כספורט התמריץ בקרוספיט הוא לנצח. למרות זאת, לרוב האנשים שעוסקים בקרוספיט, המטרה היא להיות בכושר ובריא. ביצוע התנועות במהירות עוזרת למטרה הראשונה, אך להישאר בריא ולא להיפצע מסתמכת על ביצוע התנועות כראוי (למרות שאנו באמת לא יודעים על אחוזי הפציעות בקרוספיט). כאשר אנו מנסים לעשות כמה שיותר חזרות או בזמן הקצר ביותר, אנו יכולים לאבד את המטרות שלנו להיות בכושר, להיראות טוב יותר ולהמשיך באורח חיים בריא.
יש לנו תמריץ טבעי מביצוע תרגילים. כאשר אנו מבצעים תנועה כראוי או אימון טוב, אנחנו מרגישים טוב. עם זאת, יכולות להיווצר בעיות כאשר הזמן או מספר החזרות הופך להיות התמריץ. התמריץ החיצוני יכול להפוך לתמריץ העיקרי ולהסיר את המניע הפנימי שלנו. מחקרים רבים הראו שכאשר אנו מחליפים מניע פנימי עוצמתי בתמריץ חיצוני המניע הפנימי מתפוגג ואף נעלם. הסיפור הבא מדגים היטב את העקרון:
הזקן והאבנים

הפתרון: המאמנים ותכנית האימונים
גרג גלאסמן, מייסד קרוספיט, אמר, "הקסם נמצא בתנועה." התעמלות הוא ספורט בו הניקוד ניתן על בסיס טיב התנועות המבוצעות, מאשר כמה חזרות נעשו. אם ניקח כמה מהעקרונות הללו לתכנית האימונים אולי נוכל לגרום לסטודנטים שלנו להיות ספורטאים טובים יותר. במדריך האימונים של קרוספיט כתוב שיש לקבוע ימים שבהם רק עושים skills. התמקדות ביום שבו בוחנים איך ה-skill מבוצע, יכול להיות חשוב לכושר הספורטאי לטווח הארוך (האימונים לא חייבים להשאיר אתכם ללא אוויר בכל יום). פתרון פוטנציאלי נוסף הוא לשנות את הסטנדרט למחמיר. כך, נוכל להתמקד ביופי של התנועה מאשר עד כמה מהר נוכל לבצע אותה. למשל, בספורט התחרותי kettlebells ישנם חוקי נעילה בסוף התרגיל לזמן מסוים. זה מאלץ את המתחרים לשמר שליטה. בקהילת קרוספיט, בוודאי נוכל לתעדף סטנדרטים יותר מחמירים בתנועות ההתעמלות.
Pingback: זו לא אשמת קרוספיט, אלא של מערכת התמריצים (חלק ב') – CF&i